Een Travellerspoint blog

Husband and wife in de hel van Jakarta

sunny 30 °C
Bekijk Java en Bali op Raf-Ellen's reiskaart.

Selamat malam,
(goeieavond)

Sinds deze ochtend bevinden we ons niet langer in Jakarta en daar zijn we niet rouwig om! Jakarta biedt namelijk niets wat een mens kan boeien in een stad!
Belachelijk veel te veel auto's, en tussen al die auto's slalommen dan nog eens pakweg een miljoen brommerkes, maken de stad tot een grote chaos, een eeuwige file. Ik denk dat ze hier een 100-tal Oosterweelverbindingen kunnen gebruiken om de stad opnieuw open te krijgen. Over fijn stof doen ze hier ook niet moeilijk trouwens, de stad is gewoon een grote roetfilter!

Jakarta_030.jpg

Om al dat verkeer toch wat plaats te geven hebben ze trouwens overal de stoep afgebroken (of daar lijkt het toch op) en op de plaatsen waar er nog een stukje ligt vliegen de mobilettes je rond de oren. Toen we het idee nog maar opperden om naar de oude haven te wandelen werden we zo ongeveer uitgelachen door een behulpzame Javaan in het busstation ("Walking? In Jakarta? No... You don't walk in Jakarta!", gevolgd door een brede glimlach).
Omdat we toch iets moesten bezoeken zijn we dan maar met de bus naar de oude haven gegaan. We bezochten een uitkijktoren van de Hollanders, een gracht die de Hollanders rond Batavia hadden gegraven (die Hollanders met hun grachten toch) en wat koloniale gebouwen. In se had dit mooi kunnen zijn. Helaas, weeral overal die auto's, de wachttoren was weggestoken achter wat afvalcontainers en de grachten stonken uren in de wind.

Jakarta_025.jpg

Gelukkig hadden we in deze stadsjungle nog een veilige haven, ons goed verborgen hostalletje. Een soort van oude koloniale supergrote woning volgestouwd met lusters, beeldjes, tapijtjes en breedbeeldtv's. Buiten bevond zich een grote tuin vol gekooide exotische vogels en een mooi zwembad. Het geheel werd onderhouden door een legertje aan huishoudpersoneel, stevig in de hand gehouden door een Indonesische matronne. De enige verstoring in onze rust was de gebedsoproep van op de nabijgelegen moskee. Ik weet niet of het iets met dit moslim zijn te maken heeft, maar ons matronne moest ook weten of we husband and wife waren... Hetgeen we "natuurlijk" zijn.

Jakarta_015.jpg

Vanochtend vertrokken we dus in Jakarta en reisden we 8 uur met de trein langs rijstvelden. Die enorme oppervlakte aan rijstvelden zijn een absolute noodzaak om de ganse bevolking, en ons op dit ogenblik, drie maal per dag van nasi te kunnen voorzien!

Jakarta_080.jpg

Nu zitten we dus in Jogjakarta en morgen beginnen we aan de verkenning van de stad en de omgeving!

Tot onze volgende blogpost,

Selamat tinggal!

Geplaatst door Raf-Ellen 22:59 Gearchiveerd in Indonesiƫ

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reacties

helaba,
Amaai, ik wordt al mottig als ik aan al die auto's denk, hopelijk wordt het voor de rest daar rustiger.
Hier is het ondertussen flink afgekoeld en valt er heel wat regen. Maar niet getreurd: de plantjes zijn er heel gelukkig mee.
Wat we nog vergeten zijn Ellen: een datum af te spreken voor onzen heistse fiets-zoektocht in augustus. Als je je agenda bijhebt (!) kan je altijd al iets doorgeven.
Enfin, amuzeert jullie ginder, laat de spaanse griep daar en tot binnenkort.
groetjes, gerlind

door gerlind

....en vergeet niet op tijd en stond jullie "huwelijkse plicht" (as man and wife) te vervullen.......

door gerlind

Dear travellerspoint blogger,

Luckyly me that I found your interesting blog. I am from Indonesia. I would like to have a survey about Indonesian Tourism Branding. So, I would like to request to the blogger who have been to Indonesia to fill my questionnaire (Non Indonesian Citizens only):

https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?fromEmail=true&formkey=dEo1LWtXc2txWVZLRDh0RUNRcWtEVFE6MQ

I would like to appreciate your participation in this survey, which should take just over 5-10 minutes to complete.

Regards

door dhieaz

Om reacties achter te laten op deze reisblog moet je lid zijn van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint