Een Travellerspoint blog

België

Ziektes kruisen ons pad

Ubud en Nusa Lembongan

semi-overcast 21 °C
Bekijk Zuid-Amerika op Raf-Ellen's reiskaart.

Hallo hallo!

hier zijn we weer voor een laatste keer!
Eigenlijk spelen we een beetje vals want we zijn sinds gisterennamiddag terug in Antwerpen. We vonden de laatste dagen gewoonweg geen bruikbaar internet dat ons toeliet verder aan de blog te werken.

Zoals de titel al doet vermoeden, hebben we de afgelopen week ons deel van fysieke ongemakken wel gehad!
Het begon in Ubud waar we dus in een luxueus (maar weliswaar erg vochtig) vertrek zaten (2 lighoeken, hemelbed, ruim terras met hangmat, buitenzithoek, grote mooie openlucht badkamer met ligbad, ...) en mijn lichaam blijkbaar wat meer van deze luxekamer wou genieten door me een dag of twee binnenskamers te houden. Niets enorm zorgwekkends aan de hand hoor, de typische maag wil niet mee en darmen willen wat te goed mee.

229.jpg

Vooraleer daar geveld te liggen, maakten we de eerste dag wel nog samen een wandeling door de rijstvelden rond Ubud. Het blijft echt bijzonder mooi om naar te kijken zo'n hel groene terrassen die onder water staan. Ook de moeite was het Antonio Blanco museum, een beetje de Balinese Dalí. De collectie in het museum sprak niet zo meteen aan maar het huis, de tuin, de uitzichten en het vogelpark maken het zeker de moeite om eens te bezoeken. Voor de rest kan ik niet zoveel over Ubud vertellen... enkel nog een dansspektakel de laatste avond gezien. Ellen heeft wel een fietstour gedaan en een Balinese kookles gevolgd. Waarover hieronder meer.

294.jpg

284.jpg

De fietstour dus, een eco educatieve tour om "the real Bali" te zien heette het. Dat laatste was relatief maar het was best wel een plezant dagje met een fijn groepje mensen. We bezochten ondermeer een koffiefarm, en ik proefde van een kopje Luwak koffie, gemaakt van koffiebonen die door een soort katachtigen worden uitgepoept. Een delicatesse die tegen exorbitante bedragen wordt verkocht in Europa, en inderdaad heel erg lekker. Verder stonden ook nog 25 km downhill fietsen op het programma, maar in tegenstelling tot mijn heftige downhill ervaring van enkele jaren terug in Peru leek dit wel een programma voor bejaarden, we moesten constant op onze rem gaan staan en om de 5 stappen werd er gestopt, Raf had dit vast niet ok gevonden.

316.jpg

321.jpg

De dag nadien trok ik er maar weer alleen op uit en volgde ik een kookles in een kookschool want ik wilde de geheimen achter die werkelijk verrukkellijke Indonesische keuken wel eens kennen. En wat al te vermoeden was, het geheim schuilt in het gebruik van kruiden, veel kruiden, en vooral ook heel wat andere kruiden dan de kruiden die wij in Europa gebruiken. Zowat in alle gerechten zitten verschillende soorten gember, chili, eens soort shrimppaste die de chili neutraliseert en palmsuiker. Een geweldig grappige, drukke en sympathieke Indonesische matronne maakte ons wegwijs. Wat stond er op het menu? Enkele "rituele" gerechten, die vooral worden klaargemaakt ter gelegenheid van belangrijke feesten : Lawar (een typische groentenmengeling), Balinese kipsaté, een soort mäisgebakjes, Gado Gado (groenten met pindasaus) en aromatische gele rijst. Goed voor een gezellig KAV moment en een verrukkellijke lunch!
(Ellen)

347.jpg

350.jpg

Na een aantal dagen stilliggen en een aantal dagen regen was ik blij uit Ubud te kunnen vertrekken! Overal boetiekskes, kunstgallerijtjes, Indonesiërs die u voortdurend naroepen "taxi, please? tomorrow maybe?" En opnieuw enorm druk verkeer!

Om aan al deze drukte te ontsnappen, mijn zenuwen stonden op springen, zijn we vervolgens naar Nusa Lembongan gevlucht. Op dit surferseilandje iets onder Bali zijn nauwelijks wagens en dat alleen al leek ons een ongelofelijk aantrekkelijke gedachte!

Op de kust van het eilandje staat het ene bungalowcomplexje naast het andere, maar dat stoort eigenlijk nauwelijks, het doet er overal rustig aan. We huurden hier een eenvoudig, rond bungalowtje met een halve cirkel aan vensters zonder ramen in, enkel een houten rolgordijntje dat je kon neerlaten. Eerst leek ons dit wel een beetje raar, je spullen liggen daar zomaar voor het grijpen, maar het valt daar blijkbaar perfect te vertrouwen. Er was ook een zwembad met subliem uitzicht op de vulkanen op Bali, de zeewierplantages bij eb en de zee bij vloed. Er zaten wel kakkerlakken her en der (tot in ons bed, the horror! - wil Ellen hier graag toevoegen), maar dat went en ne sloef en nen briquet helpen ook :-) En net op dit paradijs op aarde besluit Ellen dan ziek te worden!

442.jpg

426.jpg

450.jpg

In mijn eentje ben ik dan maar rond Lembongan en buureilandje Cenigan gaan scooteren. Overal paradijselijk mooi: mooie stranden, woeste zee met helder blauw water, ... noem maar op! De rest van de tijd dat Ellen ziek in bed lag, heb ik maar wat aan het zwembad gelegen, wat gelezen, wat verbroederd met onze Zwitserse overburen en onze Noorse onderburen, en wat naar de mensen gekeken, hetgeen met al de aanwezige surfbabes daar, een lonende bezigheid was.

469.jpg

478.jpg

485.jpg

Omdat we al zoveel over Kuta (het Lloret van Bali) hadden gehoord en dit vlakbij de luchthaven lag, zijn we daar de laatste dag terug op Bali nog even gaan rondhangen. Opnieuw zeer druk en overal winkelkes maar nog wel eens leuk om geweest te zijn. De laatste avond aten we (allez ik, Ellen haar maag was er nog niet klaar voor) nog met de blote voetjes op het strand heerlijke zelfgekozen kingprawns bij een ondergaand zonnetje om onze vakantie in schoonheid af te sluiten!!

515.jpg

MAAR, dat was buiten de waard gerekend! In dit geval waren het drie waarden. Een buslading Chinezen die in ons hotel werden gedropt en die het zwembad gebruikten om hun voeten in te wassen. Daarnaast was Ellen nog steeds niet van haar ziekte verlost... En de allerlaatste ochtend word ik zo goed als langs één kant doof wakker en met een verschrikkelijke oorpijn. Ontsteking van het buitenoor was de conclusie van een er toch maar snel bijgeroepen dokter! Geradbraakt, misselijk en onder de medicamenten lieten we op 27 juli Bali dan achter ons!

En nu zijn we terug thuis en beiden vlot aan het genezen!

Groetjes uit Antwerpen.

Geplaatst door Raf-Ellen 2:15 Gearchiveerd in België Reacties (0)

Laatste werkdag!

sunny 32 °C

Nog één dagje werken en we kunnen weer gaan reizen.

We moeten nog onze rugzak maken, er moet nog was gedaan worden, ik vind mijn stapschoenen niet ... Ik verwacht nog stress dit weekend vooraleer we om 7u25 zondag naar Indonesië vertrekken. De reis wordt zelfs voor ons die toch al wat gewoon zijn belachelijk lang! Eerst naar Londen, vijf uur wachten, dan naar Hong Kong en opnieuw een aantal uren wachten om uiteindelijk zo'n klein dertig uur later te landen in Jakarta.

Weeral hoef ik de tour niet te missen! Interessante ritten staan aangeduid in m'n agenda en de laatste kilometers zijn steeds omstreeks 23h lokale tijd (zelfs nog beter dan in Colombia en Brazilie vorig jaar). Dus gewoon zien dat we dan een hotel met Eurosport hebben!

Grosso modo zal onze reis er als volgt uitzien. Eigenlijk weten we nog niet zo goed waarheen maar aangezien we landen in Jakarta en terug opstijgen in Denpasar zal het wel iets in dezen aard zijn.

Raf

Geplaatst door Raf-Ellen 18:12 Gearchiveerd in België Reacties (0)

(Berichten 1 - 2 uit 2) Pagina [1]